7 juni 2009, Verkiezingen

Beste zusters en broeders,

Vandaag moeten we onze stem uitbrengen. We kennen nog steeds de kiesplicht. Verplicht worden om je verantwoordelijkheid op te nemen in de samenleving. Gaat dit niet in tegen de individuele vrijheid van de individualistische mens? In de meeste landen bestaat die stemplicht niet (of niet meer).
Natuurlijk komt dan de vraag: welke partij is mijn stem waard? Waar vinden we de goede kandidaat die de christelijke waarden zal toepassen en indien nodig verdedigen? Bestaat die nog wel?

We moeten onze overheid respecteren en gehoorzamen. Wij hebben op zowel regionale als Europese kandidaten onze stem uit te brengen. Wat als onze partij in Belgiƫ de goede waarden vertegenwoordigt maar in Europa met andere partijen samenwerkt die dit niet doen? Is het mogelijk om in dit kluwen een juiste beslissing te nemen?

We moeten bidden voor onze overheden. We mogen bidden dat onze Here, die alles in Zijn Hand heeft, ook hierin leiding zal geven. We mogen bidden dat Hij aan de gekozenen wijsheid geeft. Hoe dan ook, Zijn Plan gaat verder, ondanks tegenwerking en/of met medewerking van mensen.

In Nederland lijkt de PVV (partij voor vrijheid) sterk vooruit te gaan. De stemmers voor die partij kiezen voor een Nederland dat voor de Nederlanders is. Voor hen is dit vrijheid: eigen volk eerst.

Voor onze Hemelse Vader geldt dit ook: Eigen Volk eerst, maar dan met totaal andere normen. Zijn kinderen, gerechtvaardigd door het bloed van onze Here Jezus Christus, ongeacht nationaliteit of kleur, staat Hij bij en ondersteunt Hij. Hij zal Zijn Almacht laten zien welke ook de uitslag van deze verkiezing is. Er is een volmaakt Koninkrijk op komst.