11 oktober, gemeenteopbouw

Beste zusters en broeders,

Onze gemeente zal over een maand institueren. De voorbereidingen hiervoor zijn volop gestart. Gasten worden uitgenodigd, de eredienst wordt nauwkeurig gepland. Evangelisatie loopt samen met al deze voorbereidingen. Het is een goede gelegenheid om familie, vrienden en buren te betrekken bij deze feestelijkheden. We mogen dankbaar zijn dat wij dit allemaal samen mogen doen.

Maar, na de festiviteiten kunnen we niet achterover zitten met het idee dat het allemaal wel goed zal lopen.

Jezus sprak tot Zijn leerlingen (Lucas 17: 7-10): 7 Als iemand van jullie een knecht zou hebben die ploegt of de kudden weidt, dan zal hij, wanneer die thuiskomt van het land, toch niet tegen hem zeggen: “Ga maar meteen aan tafel”? 8 Zal hij niet veel eerder tegen hem zeggen: “Maak iets te eten voor me klaar, doe je gordel om en bedien me terwijl ik eet en drink, en daarna kun je zelf eten en drinken”? 9 Hij bedankt de knecht toch niet omdat die gedaan heeft wat hem is opgedragen? 10 Hetzelfde geldt voor jullie; wanneer jullie alles gedaan hebben wat jullie is opgedragen, zeg dan: “Wij zijn maar knechten, we hebben enkel onze plicht gedaan.”

Zelfstandige gemeente zijn is meer dan een eredienst waarin de fakkel van Axel aan Gent wordt doorgegeven. Onze eigen verantwoordelijkheid wordt aangesproken. Onze initiatieven zullen heel hard nodig zijn om onze gemeente verder op te bouwen. Dan doen we enkel onze plicht, hetgeen ons is opgedragen door onze Here.

Onze Hemelse Vader zal Zijn gemeente hier zegenen als Hij ziet dat Zijn kinderen bewust leven als delen van één lichaam waarin gebeden wordt voor kerkenraad en gemeente, omgezien wordt naar elkaar en gearbeid wordt op het veld rond Zijn Kerk aan de Leie in Gent.