20 december, eindejaarswensen

Beste zusters en broeders,

Het laatste nummer van 2009! Voor allen een gezegende Kerst toegewenst en een 2010 waarin we dicht bij onze Here mogen leven in het besef dat Hij alles in Zijn hand heeft en ons Zijn liefde en trouw wil geven.

Jesaja geeft in zijn tijd al een vooruitblik op de geboorte van onze Here Jezus Christus in hoofdstuk 11: 1-4: Maar uit de stronk van Isaï schiet een telg op, een scheut van zijn wortels komt tot bloei.

2 De geest van de HEER zal op hem rusten: een geest van wijsheid en inzicht, een geest van kracht en verstandig beleid, een geest van kennis en ontzag voor de HEER.

3 Hij ademt ontzag voor de HEER; zijn oordeel stoelt niet op uiterlijke schijn, noch grondt hij zijn vonnis op geruchten.

4 Over de zwakken velt hij een rechtvaardig oordeel, de armen in het land geeft hij een eerlijk vonnis. Hij tuchtigt de aarde met de gesel van zijn mond, met de adem van zijn lippen doodt hij de schuldigen.

Hier lezen we de volmaakte eigenschappen van deze Telg. Wonderlijk dat we elk jaar opnieuw stil mogen staan bij de geboorte van Jezus met het weten dat Hij, uit het geslacht van David en Zoon van God, ons kwam redden.

De meeste mensen willen, zij het door de crisis wel iets matiger, allerlei geschenken en lekker eten kopen om de Kerst- en eindejaarstijd gezellig door te brengen. Er heerst een feestelijke sfeer in de steden en de winkels.

Maar, de beelden die we de laatste dagen op het nieuws zien kunnen ons toch niet koud laten? De ‘winterprik’ is een groot probleem voor daklozen en asielzoekers die op straat slapen. De premier heeft gemeentebesturen, organisaties en de bevolking opgeroepen om onderdak te zoeken voor deze mensen. Laten we voor deze mensen bidden en waar we kunnen, ook daadwerkelijk helpen. Zeker voor hen, de zwakke, de ontheemden, kwam onze Here Jezus Christus op aarde.