4 juli, nieuwe schepping

Beste broeders en zusters,

Hopelijk behoort u ook tot de gelukkigen die van deze mooie lange dagen kunnen genieten, voor de thermometer weer de hoogte inschiet, genieten van de koelere ochtenduurtjes, het plotse drukke vogelgekwetter, dat even plots weer verdwijnt. Terwijl je gedachten naar de Here gaan en je even rustig mediteert rond wat Hij je zeggen wil, klaart de hemel op ontwaakt het leven in de straat. Het zijn kostbare momenten die je kunt koesteren en een veelbelovende dag inhouden. Ook al door de zomervakanties hebben ze een heel andere sfeer dan die lange winterdagen.
De vakantieperiode kan dan ook een dankbare periode van vernieuwing zijn, of je nu hoort bij degenen die er op uit trekken of gewoon thuis blijft. Welke vernieuwing?
Met de langere dagen en misschien verlof of vakantie krijgen we wat meer tijd, dus ook om te bezinnen over de vernieuwing, de wedergeboorte die God zomaar in ons tot stand brengt?  “Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen. Dit alles is het werk van God. Hij heeft ons door Christus met zich verzoend en ons de verkondiging daarover toevertrouwd.” 2Kor.17-18 Kennen we nog steeds die dankbare verwondering over Zijn liefdevolle werking in ieder van ons? Staan we er bij stil hoe krachtig en tóch verborgen het werk van de Geest van Jezus is? Loven en prijzen wij onze Heer die dit alles uit genade door Zijn geest in ons werkt? Dan lezen we graag in Zijn Woord want iemand die ons zo liefheeft willen we graag beter leren kennen. Kijken we eens naar wat Paulus zegt over het doel van de opdracht van Timote[us: “…de vervulling van de taak die God met het geloof gegeven heeft. Het doel van je opdracht is de liefde die voortkomt uit een rein hart, een zuiver geweten en een oprecht geloof.” . Het is kort gezegd maar wat een inhoud! Als je dat even laat doordringen wordt het duidelijk er zit echt een hele levensopdracht in, niet? Maar let wel; het geloof wordt ons gegeven en mét het geloof ook de Geest die ons omvormt tot een nieuwe schepping. Danken wij de Here voor zoveel wonderbare gaven! Laten we zo ook vernieuwd kijken en genieten van heel Zijn schepping deze lange zomermaanden!